Polițiștii rutieri desfășoară activități privind pericolul alcoolului și drogurilor la volan (FOTO)

Polițiștii Serviciului Rutier Bistrița-Năsăud în parteneriat cu specialiștii Agenției Naționale Antidrog /Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bistrița-Năsăud desfășoară activități punctuale, cu rol preventiv, destinate conducătorilor auto din județ.

Activitățile pun accent pe conștientizarea cu privire la pericolele la care se expun conducătorii auto aflați sub influența alcoolului sau a drogurilor, dar și pe riscurile care îi implică pe ceilalți participanți la trafic.

Acțiunile sunt desfășurate la sfârșit de săptămână, sub forma unor demonstrații privind efectele conducerii autovehiculelor sub influența diferitelor substanțe psihoactive, prin folosirea unor ochelari speciali care distorsionează realitatea. De asemenea, sunt diseminate informații privind serviciile oferite de ANA/CPECA Bistrița-Năsăud.

În scopul descurajării consumului de substanțe psihoactive și alcool la volan, polițiștii Serviciului Rutier efectuează testări cu aparatele etilotest și DrugTest și aduc la cunoștința conducătorilor auto prevederile legale în ceea ce privește infracțiunea prevăzută la art. 336 din Codul Penal, respectiv ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, pedepsită cu închisoarea de la unu la 5 ani sau amendă.

Astăzi, 4 decembrie, acțiunile preventive au fost desfășurate în localitatea Livezile. Activități similare au avut loc în municipiul Bistrița și localitatea Prundu Bârgăului și vor fi continuate până la finalul anului 2021, atât în mediul urban, cât și în mediul rural.

Activitățile sunt desfășurate în contextul în care, în ultima perioadă, polițiștii cu atribuții pe linie rutieră din Bistrița-Năsăud depistează, în flagrant, tot mai mulți conducători auto sub influența unor substanțe psihoactive, precum și a numărului mare de ordonanțe de evaluare remise Agenției Naționale Antidrog/Centrulului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bistrița-Năsăud de către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, ce au ca obiect săvârșirea de infracțiuni de deținere de droguri de risc, prevăzute de Legea 143/2000.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *