Prototip de autobuz electric creat de ATP Trucks Automobile, testat la Bistrița

Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc și Mircea Cîrț, fondatorul firmei ATP Group au prezentat astăzi un prototip de autobuz electric, ATP Bus e-UpCity care a fost adus la Bistrița pentru testare. Autobuzul testat este un produs 100 la sută românesc, cu o capacitate între 80-95 de locuri, o autonomie între 200-360 de km, pe consum urban, cu zgomot redus, iar prețul unui astfel de vehicul pornește de la 375.000 de euro.

,,Pentru mine este o mare bucurie că avem parteneri în Bistrița și firme pe care ne bazăm pentru producerea unor componente pe care ne bazăm pentru constucția autobuzelor și nu numai. Nu este greșit dacă dau numele de Comelf. Este o mândrie pentru noi să avem o astfel de firmă care este capabilă de foarte multe lucruri.

Mergem în toată țara cu acest produs, practic este un autobuz de demo, în care putem să vedem ce tehnologie avem, putem să îl simțim și să ne familiarizăm. Am fost la Oradea, la Brăila, la Făgărași, Bacău, București. Până la final de an sperăm să ajungem în cât mai multe orașe din țară” – Mircea Cîrț, fondatorul firmei ATP Group.

Ioan Turc a transmis că 10 autobuze electrice vor intra în circulație inițial, după finalizarea lucrărilor la Linia Verde. Acest proces va continua pe culoarul verde de mobilitate aferent râului Bistrița, unde primarul municipiului ar dori să pună în funcțiune 10-15 autobuze electrice.

,,Pentru culoarul Calea Clujului – Drumul Cetății – Strada Lucian Blaga ne gândim să avem vehicule nepoluante, circa 10. Pentru transportul special, gratuit al elevilor dorim să cumpărăm fie autobuze, fie microbuze” – Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *