PSD BN: În „România Educată” a Guvernului lui Iohannis, tot mai puțini copii se înscriu la bacalaureat și tot mai mulți rămân repetenți

În „România Educată” a Guvernului lui Iohannis, tot mai puțini copii se înscriu la bacalaureat și tot mai mulți rămân repetenți. Față de numărul celor înscriși în 2020 la examen, numărul de anul acesta este cu aproape 22.000 de elevi mai mic.

Acesta este efectul guvernărilor Orban și Cîțu, guvernele lui Iohannis, care i-au batjocorit pe elevi și i-au lăsat în pandemie fără acces la educație.

Guvernele Orban și Cîțu nu au fost capabile să asigure condițiile pentru ca toți elevii să aibă acces la educație, deși e garantat de constituție.

Nu au asigurat condițiile minime necesare desfășurării orelor de curs în sistem online și conexiunile la internet care să facă posibile aceste ore în sute de localități din toată țara.

Nu au pregătit cadrele didactice pentru susținerea orelor de curs în sistem dual sau în sistem online. Nu au asigurat accesul la educație al copiilor din mediile dezavantajate.

Tot ce au promis Orban, Cîțu și miniștri PNL de la Educație, în ultimul an, s-a dovedit a fi doar minciună:

• cele 250.000 de tablete cu conexiune la internet pentru ca elevii din mediile defavorizate să participe la şcoala online nu au ajuns nici azi la destinaţie.

• nu a fost redus numărul de ore pentru a se reduce timpul petrecut de copii, cu masca pe figură, la școală.

• nu a existat program de dimineaţă pentru elevii din anii terminali care susţin acum examenele naţionale.

• copiii și profesorii nu au primit măștile gratuite promise acum un an și nici nu s-a introdus sistemul de testare rapidă, cu teste non invazive, care ar fi permis prezența fizică, prelungită în școli.

 

Biroul de presă PSD Bistrița-Năsăud

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *