Realizări minime, procese maxime în comuna Șanț

Primarul comunei Șanț, Marian Viorel Forogău a transmis într-un interviu pentru ImpactTV: ,,Am venit să fac pace în comuna Șanț, să fac unitate și cât o să fiu primar, pentru asta o să mă zbat”. Din dorința de a face pace, acesta a început două procese, unul prin care cere suma de 100.000 de euro, iar cel de-al doilea îi poate aduce 50.000 de euro.

Primul proces este împotriva Radio SOMEȘ, după ce Traian Ogâgău l-a acuzat pe acesta, pe rețelele de socializare, că a facilitat angajarea neamurilor sale la Ocolul Silvic.

Cel de-al doilea proces este împotriva contracandidatului său de la alegerile din 2020, David Szabo, actualmente consilier local, pe care îl acuză de încălcarea dreptului la imagine, onoare și demnitate. Acest proces a pornit de la o postare pe facebook de-a lui David Szabo, din data de 5 februarie.

L-am contactat pe David Szabo pentru a afla mai multe informații. El ne-a transmis că intenția acelei postări a fost ca actualul primar să nu mai privească vechea conducere într-un mod negativ, deoarece bugetul actual a fost dobândit de vechea administrație și proiectele care se derulează astăzi în comuna Șanț, au loc datorită fostei conduceri.

,,El tot pomenește de vechea conducere, iar dacă tot pomenește de vechea conducere, haide să facem o comparație dintre bugetul fostei conduceri care a fost în 2019 și bugetul actual. Acel buget, vreo 400 de milioane, din 2019 este moștenit și proiectele, derulate în comuna Șanț în ziua de azi se derulează de fosta conducere. Că tot pomenește de fosta conducere în sens negativ, haide să vorbim și în sens pozitiv de fosta conducere”, a spus David Szabo.

Când l-am întrebat despre poziția sa legată de acuzațiile aduse și de proces, acesta ne-a transmis:

,,Nu o să îi răspund cu aceeași monedă. El a dat cu piatra, iar eu nu o să dau niciodată cu piatra înapoi. Dacă acesta este stilul lui de lucru, eu nu o să îi răspund cu aceeași monedă. Lăsăm instanța să se pronunțe la verdict”

Am încercat să aflăm și poziția primarului din comuna Șanț, dar acesta era mult prea ocupat ca să ne răspundă la întrebări.

În urma celor menționate mai sus, rămân două variante: Ori Marian Viorel Forogău are o dragoste enormă pentru curtea judecătorească, ori încearcă să își facă provizii în cazul în care va pierde următoarea rundă de alegeri. Ca un bun gospodar, primarul comunei Șanț a încheiat anul 2021 cu un excedent bugetar, de 500 de mii de euro. Dacă ar fi să luăm la pas comuna Șanț am constata că trotuarele sunt șublime, dar lipsesc cu desăvârșire.

Din discuțiile avute cu un constructor, excedentul bugetar al comunei ar fi fost suficient pentru construcția de trotuare în toată comuna. În același periplu prin comună, am constata că lucrurile nu s-au schimbat prea mult de la decesul lui Ioan Szabo.

Înțelegem primarii care încearcă să își îngrijească comunitatea, dar nu au fonduri. În schimb, nu putem înțelege lipsa de implicare, durerile în cot și nepriceperea ascunsă sub masca aroganței. Ioan Szabo a lăsat în urma sa o comună care trebuia puțin ,,retușată și zugrăvită”. Cu timpul, ,,retușurile” au fost uitat, iar ,,zugrăveala” a început să se scorojească. Poate că zeii, iar aici nu vorbim despre Bacchus, își vor apleca privirea și asupra săracei comunei bogate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *