Rețetă culinară: Banana bread cu nuci si ciocolata
Ingrediente
- 3 banane coapte
- 2 ouă
- 100 g unt la temperatura camerei
- sare
- 200 g făină
- 50 g zahăr brun
- 1 lg praf de copt
- 1 lg bicarbonat
- esență de vanilie
- 100 g nuci tocate
- 50 g picături ciocolată
Mod de preparare
Bananele se pasează cu o furculiță.
Într-un bol se mixează untul (aflat la temperatura camerei) cu zahărul măcinat și un praf de sare. Se adaugă ouăle pe rând și se mixează bine după fiecare și esența de vanilie. Se adaugă bananele și se omogenizează.
Se adaugă făina cernută cu praful de copt și bicarbonatul și se omogenizează, apoi se adaugă nucile tocate și picăturile de ciocolată și se omogenizează compoziția cu o spatulă și se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt pe margini.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 C pentru 55-60 minute.
Când este gata, se scoate și se lasă să se răcească pe un grătar. Se feliază rece, conform bucătăraș.ro.
Publică comentariul