Rețetă culinară: Fenicul cu roșii și măsline
- 2 feniculi
- 4 rosii
- 2 linguri de pesmet
- 20 masline negre (fara samburi)
- 2 cepe rosii
- ulei de masline extravirgin
- sare
Preparare
Se spală feniculii, se taie în două, apoi în câteva felii mai grosuțe. La fel procedăm cu ceapa și cu roșiile. Tapețăm o tavă cu hârtie de copt, punem 2-3 linguri ulei de măsline extravirgin și adăugam toate legumele în tavă, presărăm sare după gust și o lingură de pesmet.
Amestecăm toate ingredientele direct în tavă, după care adăugam măslinele și restul de pesmet deasupra și introducem tava în cuptorul încălzit în prealabil, pentru 25-30 minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.
Legumele noastre sunt gata când sunt bine pătrunse și prind o culoare frumoasă deasupra.
Se ornează cu verdeața care ne place, conform poftăbună.com.
Publică comentariul