Rețetă culinară: File de curcan gătit lent, cu dulceață de afine și dulceață de ceapă
Ingrediente
- Piept de curcan cca. 600 g,
- Sare de mare 1 linguriță,
- Boia de ardei dulce 1 linguriță,
- Cimbru uscat 1 linguriță,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
- Ulei de măsline 2 linguri,
- Vin alb demisec cca. 200 ml,
- Dulceață de afine a la Panacris cca. 3 linguri,
- Dulceață de ceapă a la Panacris cca. 3 linguri.
Mod de preparare
Pieptul de curcan se dezosează, se filetează apoi se asezonează de sare, piper, cimbru și boia dulce. Se așează într-un vas de sticlă se adaugă vinul și uleiul de măsline, se amestecă ușor cât să se înglobeze ingredientele pentru marinadă și se lasă la rece minim 3 ore sau cel mai bine până a doua zi.
A doua zi bucățile de carne se așează într-un vas termorezistent. Aparatul de gătit slow, se setează la programul HIGH pentru circa 4 ore. Se adaugă carnea cu marinadă cu tot apoi se pune capacul și se lasă la gătit lent.
După cele 4 ore se adaugă cele două feluri de dulceață și se mai lasă la gătit încă minim 2 ore, în funcție de carne, se mai lasă la gătit sau nu. Carnea se servește simplă cu sosul obținut sau cu garnitura preferată (cartofi, orez sau legume), conform gustos.ro.
Publică comentariul