Rețetă culinară: File de curcan gătit lent, cu dulceață de afine și dulceață de ceapă

Ingrediente

  • Piept de curcan cca. 600 g,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 linguriță,
  • Cimbru uscat 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Vin alb demisec cca. 200 ml,
  • Dulceață de afine a la Panacris cca. 3 linguri,
  • Dulceață de ceapă a la Panacris cca. 3 linguri.

Mod de preparare

Pieptul de curcan se dezosează, se filetează apoi se asezonează de sare, piper, cimbru și boia dulce. Se așează într-un vas de sticlă se adaugă vinul și uleiul de măsline, se amestecă ușor cât să se înglobeze ingredientele pentru marinadă și se lasă la rece minim 3 ore sau cel mai bine până a doua zi.

A doua zi bucățile de carne se așează într-un vas termorezistent. Aparatul de gătit slow, se setează la programul HIGH pentru circa 4 ore. Se adaugă carnea cu marinadă cu tot apoi se pune capacul și se lasă la gătit lent.

După cele 4 ore se adaugă cele două feluri de dulceață și se mai lasă la gătit încă minim 2 ore, în funcție de carne, se mai lasă la gătit sau nu. Carnea se servește simplă cu sosul obținut sau cu garnitura preferată (cartofi, orez sau legume), conform gustos.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *