Rețetă culinară: Frigărui cu carne tocată de curcan și dovlecei

Ingrediente (14 frigărui)

  • 500 g carne tocată de curcan;
  • 150 g dovlecei rași (cântăriți după ce îi radem);
  • 60 g pesmet;
  • 50 g parmezan ras;
  • 1 ou;
  • 1 lingură ulei;
  • sare (după gust);
  • piper proaspăt măcinat (după gust).

Mod de preparare

  1. Spălăm dovleceii, îi ștergem, le curățăm coajă și îi dăm prin răzătoarea cu găuri mari. Dacă dovleceii sunt foarte mari, este bine să îi tăiem pe lungime și să le eliminăm semințele. Acestea pot da un gust amar frigaruilor.
  2. Punem carnea tocată de curcan într-un vas, adăugăm dovleceii rași, pesmetul, parmezanul, oul, sare și piper după gust.
  3. Frământăm carnea până când obținem o compoziție omogenă (cca 2-3 minute). Cu mâinile ușor unse cu ulei, formăm chiftele de cca 70 g. Le infigem pe un bat de frigăruie și le dăm o formă lunguiață.
  4. Încălzim grătarul foarte bine, îl ungem cu puțin ulei și adăugăm frigăruile.
  5. Le frigem câte 4-5 minute, pe foc mediu, apoi le scoatem pe o farfurie și le servim imediat.

 

Info: lauraadamache.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *