Rețetă culinară: Hummus cu sfeclă roșie și năut
Ingrediente hummus cu sfeclă roșie
- 1 conservă de 300 de grame de năut al vapore (eu am folosit conserva de la d’aucy)
- 50 – 100 de grame de sfeclă coaptă sau fiartă, decojită și rasă pe răzătoarea mare
- 1 lingură cu vârf (40 de grame) de pastă tahini (pastă de susan prăjit)
- zeama de la ½ – 1 lămâie (după cât de acrișor vă place hummusul)
- 1 cățel de usturoi
- 30 ml. de apă plată, rece
- opțional, 1 vârf de cuțit de chimion măcinat
- sare după gust
- 30 ml. de ulei de măsline extravirgin, pentru servire
- opțional, 1-2 linguri de boabe de rodie, pentru prezentare
Mod de preparare
Într-un blender, puneți boabele de năut scurse de lichidul din conservă și sfecla roșie rasă pe răzătoarea mare. Adăugați ½ din apa plată, pasta tahini, usturoiul, ½ din zeama de lămâie și un praf bun de sare. Rămâne alegerea fiecăruia dacă adaugă sau nu și chimion. Prelucrați la blender până la obținerea unei paste fine. După această primă mixare, verificicați gustul și textura. Dacă mai este nevoie, mai adăugați sare și zeamă de lămâie. Dacă hummusul cu sfeclă roșie este prea consistent, mai adăugați și puțină apă, cât să obțineți o cremă maleabilă, dar în niciun caz nu un produs care curge, conform lauralaurentiu.ro.
Publică comentariul