.wp-editor-area{ color:black !important; }
×

Rețetă culinară: Kleftiko de miel cu cartofi

Ingrediente

  • 1 kg carne miel [ pulpăcostiță ]
  • 4 cartofi mari
  • roșii
  • 2 cepe roșii
  • 2-3 ardei
  • căței usturoi
  • 2 linguri muștar
  • 1/2 lămâie
  • lingură oregano uscat
  • 1/2 cană ulei măsline
  • 200gr brânză –cașcaval –mai uscat
  • 1/2 pahar vin alb sec
  • sare și piper
  • hârtie de copt și sfoară

Mod de preparae

  1. Se porționează carnea în bucăți potrivite și cartofii se taie cuburi
  2. Ceapă și roșiile se taie rondele
  3. Într-un vas se pune carnea și cartofii și se condimentează cu sare, piper, oregano, muștar
  4. Amestecați totul împreună cu uleiul de măsline, zeamă de la lămâie și vinul alb
  5. Recomandat este să lăsăți totul la marinat măcar 2 ore
  6. Se taie câte două pătrate mari de hârtie/porție
  7. Se așează hârtia suprapusă cu colțurile intercalate
  8. Împărțiți cantitatea de miel și cartofi în patru porții
  9. La fiecare porție se mai presară deasupra bucăți de brânză mai întărită sau de cașcaval mai vechi și ardeii grași tăiați felii .
  10. Încheiați punând deasupra câte 1-2 felii de roșii
  11. Se leagă fiecare pachet cu sfoară și se pun pachetele în tavă, să nu curgă accidental în cuptor.
  12. Dați tavă la cuptor 90 minute la 220 grade .

Publică comentariul

NU RATA