Rețetă culinară: Omletă rulată umplută
Ingrediente
Omlete
- 3 ouă
- 2 lingurițe rase făină (cca 5-6 gr)
- 1 lingură apă sau lapte
- sare
- 2 lingurițe ulei
Crema de telemea
- 80 gr iaurt grecesc (10%)
- 40 gr telemea sau feta (de oaie)
- 2 ardei iuți murați (sau 1 ardei semi-iute bulgăresc)
- 1/2 ceapă ceapă roșie mică, tocată mărunt
- piper negru
Umplutură
- 2 lingurițe zahăr
- 2 mâini verdețuri asortate (amestec de spanac baby, valeriana, rucola)
- 1 avocado
- 8 frunze mentă
- 1 lingură ulei măsline
Decor
- fulgi de chili
- semințe de susan
- 1 lingură ulei măsline
Mod de preparare
- Se freacă telemeaua să nu mai fie bulgarasi și se adaugă iaurtul. Se freacă bine că să devină cât mai cremos amestecul. Se adaugă ardeii și ceapă tocate mărunt. Se condimentează cu piper negru.
- Avocado se taie cubulețe. Se presară cu puțină sare. Se toacă mentă fin.
- Se bat bine ouăle cu puțină sare. Se adaugă făină și apă/laptele și se bate. Se pune amestecul într-o cană gradată. Ar trebui să aveți cam 160 ml. Compoziția nu e groasă, că cea de clătite, nici nu se vede că s-a adăugat făînă.
- Se încinge o tigaie antiaderenta de 25 cm diametru. Se unge cu puțin ulei (cam 1 linguriță).
- Se toarnă jumătate din amestecul de omletă (80 ml) în tigaie și se mișcă tigaia circular. Veți vedea că omletă se coagulează imediat. În caz că scăpați prea mult amestec în tigaie, nu-i problema, înclinați tigaia și cu o lingură scoateți excesul de deasupra și-l puneți înapoi în cană gradată. Se coace scurt, cam 30 secunde. Se întoarce omletă și se mai lasă 10 secunde pe partea a două.
- Se mută omletă pe o farfurie cu prima parte coaptă în jos.
- Se repetă cu următoarea omletă.
- Se unge fiecare omletă cu jumătate din crema de telemea.
- Se presară pe ea 1 linguriță de zahăr.
- Se presară jumătate din mentă tocată. Dacă nu va place mentă, poate fi înlocuită cu pătrunjel sau mărar.
- Se pune jumătate de avocado cubulețe pe un capăt al omletei. Se pun deasupra verdețuri.
- Picurați peste verdețuri 1/2 lingură ulei. Rulați omletă strâns.
- Ungeti omletă cu puțîn ulei. Presărați cu fulgi de chili, încă puțin zahăr și semințe de susan.
- Serviți imediat sau la temperatura camerei. Se poate împacheta și lua la pachet, conform erețete.ro.
Publică comentariul