Rețetă culinară: Pancakes de ricotta cu leurda și mărar

Ingrediente

  • 125 gr ricotta
  • 25 gr parmezan (sau telemea/feta fărâmicioasa)
  • 1 ou
  • legături leurdă (75-100 gr în total)
  • 4-5 fire mărar
  • coajă rasă de la 1/4 lămâie
  • lingură de făină albă (20 gr) + câteva linguri făină pentru modelare
  • puțin ulei pentru uns tigaia
  • sare, piper negru

Mod de preparare

  • Într-o crăticioara se aduce la fierbere apă și se adaugă leurdă. Se opărește 1 minut, apoi se mută într-un vas cu apă rece. Când leurdă e răcorita se scoate și se stoarce bine, bine de apă într-un șervețel de bucătărie sau pumn. Se toacă leurdă.
  • Într-o farfurie se freacă ricotta cu o furculița până devine moale. Se adaugă oul și se amestecă până devine că o crema.
  • Se adaugă parmezanul ras fin, coajă de lămâie, leurdă și mărarul tocate. Se presară sare și apoi se rasneste mult piper negru. Se amestecă totul.
  • Se adaugă făînă și se amestecă iar până la omogenizare. Va rezultă un aluat moale, dar care stă pe lingură. Nu adăugați mai multă făină, aluatul nu trebuie să fie dens.
  • Se unge o tigaie cât mai largă cu puțîn ulei (că și la clătite). Se pune pe plită să se încingă.
  • Într-o farfurie largă se adaugă câteva linguri de făînă.
  • Se ia câte o lingură cu vârf din compoziție de clătite și se pune în făînă. Se presară deasupra movilitei făînă. Apoi se ia movilița de aluat, băgând mâna dedesubt și se modelează între palme sub formă de turtită, scuturând excesul de făînă în timp ce faceți asta.
  • Se așează turtitele de aluat în tigaia încinsă, la distanță unele de altele (vor întră 3-4 într-o tură în tigaie de 26-30 cm). Se aplatizează cu mâna puțin în centru că să aibă grosime egală. Se coc câte 2 minute / parte, până se rumenesc plăcut.
  • Se scot din tigaie (le puteți unge cu puțîn ulei de măsline) și se servesc calde sau la temperatura camerei. Sunt bune cu salată verde și ridichi sau cu iaurt, conform erețete.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *