.wp-editor-area{ color:black !important; }
×

Rețetă culinară: Pește marinat în sos de roșii

Ingrediente Peste marinat in sos de rosii

  • 1 kg de peste fără cap (macrou, merluciu sau cod)
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri oțet
  • 150 ml sos de roșii cu ardei
  • 2 foi de  dafin
  • 10 boabe de piper
  • sare după gust
  • 150 ml apă
  • 1 linguriță amidon.

Mod de preparare

  1. Peștele se curăță de intestine, se spală și se porționează în bucăți potrivite.
  2. Într-o cratiță  adăugam uleiul, oțetul, sarea, boabele de piper și foile de dafin.
  3. Punem la fiert, iar după primul clocot adăugăm bucățile de peste, sosul de rosii cu  ardei și apă.
  4. Lichidul trebuie să acopere peștele .
  5. Acoperim vasul și fierbem la foc mic pentru 35 minute.
  6. La final, adăugăm amidonul dizolvat în apă rece și amestecăm.
  7. Mai fierbem compoziția 3 minute și închidem focul, conform bucărătiaromânească.ro.

Publică comentariul