Rețetă culinară: Prăjitura cu cremă de zahăr ars

Ingrediente

  • Caramel;
  • 180 g zahăr;
  • Crema;
  • ouă;
  • 100 g zahăr;
  • 750 ml lapte;
  • un pliculeț de zahăr vanilat;
  • Blat de cacao;
  • ouă;
  • 125 g zahăr;
  • 100 ml ulei;
  • 100 ml lapte;
  • 160 g făină;
  • linguriță de praf de copt;
  • 2 linguri de cacao;
  • un praf de sare;

Mod de preparare

  1. Punem zahărul pentru caramel într-o tigaie și-l lăsăm la topit până capătă o culoare maronie frumoasă. Turnam caramelul în tavă în care vom coace prăjitură ( 24×33 cm) și-l întindem rapid pe fundul ei pantru a nu se întări.
  2. Crema se prepară foarte simplu. Punem toate ingredientele într-un bol și mixăm până când se dizolvă zahărul. Turnam crema în tavă peste zahărul ars.
  3. La fel de ușor se face și blatul, mixând toate ingredientele până se omogenizează.
  4. Punem și compoziția de blat în tavă și este gata pentru copt.
  5. Preincalzim cuptorul la 170 de grade C și coacem prăjitură 45-50 de minute. Apoi se lasă la răcit complet, se răstoarnă pe un platou sau o tavă și se taie în formă dorită. Se păstrează la rece, conform gustos.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *