Rețetă culinară: Supă cremă de dovleac cu gutuie și jambon
Ingrediente
- 2-3 felii groase de 1 cm de dovleac plăcintar;
- 1 gutuie potrivit de mare;
- 1 cartof mare;
- 1 ceapă roșie;
- 5 felii de jambon;
- ulei;
- sare;
- piper;
- 1 linguriță de legume deshidratate fără sare;
- 1 linguriță de amestec de condimente uscate (cimbrișor, oregano, dafin, măghiran, busuioc, piper).
Mod de preparare
Se curăță de coajă feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spală și gutuia și se dau prin răzătoarea mică. Ceapă se taie mărunt.
Se încing 50 ml ulei și se prăjește jambonul(o parte tăiat în pătrățele mici, o parte pus pe scobitori de bambus care după prăjire, se vor îndepărta) împreună cu câteva cubulețe mici de dovleac ce vor ajută la decorarea supei și care se scot pe o farfurie. Se călește în uleiul rămas, dovleacul, gutuia și cartoful ras, ceapă roșie, până ce încep să se înmoaie și să sticleasca la culoare; se adaugă o 100 ml apă și se lasă să fiarbă înăbușit cu condimentele uscate, sarea și legumele deshidratate, cca. 15-20 minute.
Se potrivește gustul cu sare și piper și se varsă totul în cană de blender. Adăugăm și un strop de ulei de măsline și se da totul la blender până obținem o supă cremoasa la consistentă dorită. Se servește decorată cu cubulețele de dovleac și jambonul prăjit.
Publică comentariul