.wp-editor-area{ color:black !important; }
×

Rețetă culinară: Supă cremă de dovleac cu gutuie și jambon

Ingrediente

  • 2-3 felii groase de 1 cm de dovleac plăcintar;
  • 1 gutuie potrivit de mare;
  • 1 cartof mare;
  • 1 ceapă roșie;
  • 5 felii de jambon;
  • ulei;
  • sare;
  • piper;
  • 1 linguriță de legume deshidratate fără sare;
  • 1 linguriță de amestec de condimente uscate (cimbrișor, oregano, dafin, măghiran, busuioc, piper).

Mod de preparare

Se curăță de coajă feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spală și gutuia și se dau prin răzătoarea micăCeapă se taie mărunt.

Se încing 50 ml ulei și se prăjește jambonul(o parte tăiat în pătrățele mici, o parte pus pe scobitori de bambus care după prăjire, se vor îndepărtaîmpreună cu câteva cubulețe mici de dovleac ce vor ajută la decorarea supei și care se scot pe o farfurie. Se călește în uleiul rămas, dovleacul, gutuia și cartoful rasceapă roșiepână ce încep  se înmoaie și  sticleasca la culoare; se adaugă o 100 ml apă și se lasă  fiarbă înăbușit cu condimentele uscate, sarea și legumele deshidratate, cca. 15-20 minute.

Se potrivește gustul cu sare și piper și se varsă totul în cană de blender. Adăugăm și un strop de ulei de măsline și se da totul la blender până obținem o supă cremoasa la consistentă dorită. Se servește decorată cu cubulețele de dovleac și jambonul prăjit.

Publică comentariul