Rețetă culinară: Turte cu ceapă verde, rețetă de post

Ingrediente

  • 500 gr.faina de grau;
  • 100 ml.ulei pentru aluat+200 ml.ulei pentru prajit;
  • 1 praf de sare;
  • 300 ml.apa;
  • 25 gr.drojdie;
  • 4 legaturi ceapa verde.

Mod de preparare

Se pune făină de grâu într-un vas. Se pune într-un bol drojdia, puțină sare și cam 100 ml. apă calduță ca apa de vara. Se omogenizeaza drojdia și se toarnă peste făina de grâu.

Se frământa un aluat nu prea tare nu prea moale,adaugand apa putin cate putin.Mai spre final se adauga cateva linguri de ulei si se continua framantarea aluatului pana cand se dezlipeste usor de pe vas. Se lasa sa se odihneasca pret de vreo 10 minute dupa care se poate folosi. Se toaca ceapa marunt.

Se imparte aluatul in doua parti egale.Dintr-o bucata de aluat se rup bucatele mici de aluat,se ung cu ulei si se intind pe masa de lucru cu ajutorul mainilor,dupa care se pun una peste alta si cu ajutorul sucitorului se intinde o foaie cat se poate de mult.Se taie in patru bucati egale.La fel se va face si cu cealalta bucata de aluat.Peste fiecare bucatica se pune ceapa tocata,se aduna marginile si cu ajutorul sucitorului se face o turta care se prajeste in ulei incins. Din intreaga cantitate de aluat ies 8 turtite, conform rețeteculinare.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *