.wp-editor-area{ color:black !important; }
×

Rețetă culinare: Rulouri cu scorțișoară în formă de inimă

Ingrediente pentru umplutura

  •  1 lingura unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura zahar

Ingrediente pentru glazura

  •  3 linguri zahar pudra
  • 2 linguri smantana pentru frisca
  • esenta de vanilie

Mod de preparare:

1. Dizolva drojdia in laptele cald si las-o deoparte pentru 10-15 minute. Intr-un recipient incapator pune faina, impreuna cu sarea, zaharul, untul, apa calda si oul, apoi mixeaza.
2 . Incorporeaza drojdia in compozitie, iar cand obtii un aluat, framanta-l cu mana timp de 5 minute, pe un blat presarat cu faina. Pune aluatul obtinut inapoi in castron impreuna cu o lingura de ulei, unge-l bine si asaza o folie de plastic peste si da aluatul la cald pentru o ora.
3. Dupa o ora, intinde aluatul destul de subtire si unge-l cu unt, apoi presara-l cu amestecul obtinut din zahar si scortisoara.
4. Ruleaza aluatul pe lungime pana la jumatatea foii, apoi ruleaza cealalta latura catre centru. Rastoarna aluatul, incat imbinarea dintre cele 2 laterale sa fie in jos si taie rulourile cu scortisoara din 3 in 3 cm.
5. Ia fiecare rulou si deruleaza cate putin din fiecare laterala, alungindu-le in partea de jos pentru a crea forma de inima.
6. Lasa rulourile in forma de inima la crescut pentru inca 30 de minute si apoi coace-le la 180 grade pentru 25-30 de minute, pana devin aurii. In rastimp mixeaza smantana pentru frisca cu zaharul pudra si esenta de vanilie, apoi toarna glazura peste rulourile calde si lasa-le sa se raceasca, conform rețetepractice.ro.

 

Publică comentariul