Rețete culinare: Aripioare de pui la cuptor

Ingrediente

  • 4 aripi mari de pui
  • 1 linguriță seminte de coriandru
  • 3 căței de usturoi
  • 1/2 linguriță mică rasă chili pudră
  • 1 linguriță rasă boia dulce
  • 4-5 picături sos tabasco
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 5 linguri vin alb demidulce
  • sare
  • piper
  • 300 g cartofi roșii + 2 linguri de ulei de măsline + sare

Mod de preparare 

Eliminăm vârful aripilor, apoi tăiem fiecare aripioară în două bucăți. Le ștergem bine cu hârtie absorbantă și le punem într-un vas.

Amestecăm uleiul de măsline, sucul de lămâie, vinul alb, sosul tabasco, semințele de coriandru măcinate, cățeii de usturoi zdrobiți, pudra de chili, boiaua dulce, sare și piper după gust. Adăugăm emulsia obținută peste aripile de pui și amestecăm până când sunt perfect acoperite.  Acoperim vasul cu folie de plastic alimentară și îl punem în frigider pentru cca 2 ore.

Umplem o oală cu apă caldă, adăugăm 1 linguriță de sare și o punem pe foc mediu. În momentul în care apă începe să fiarbă, adăugăm cartofii curățați și tăiați în cuburi potrivite. Fierbem cartofii 5 minute, apoi îi scurgem.

Ungem o tavă cu 2 linguri de ulei de măsline și adăugăm cartofii. Îi pudrăm cu sare și îi amestecăm bine. Pe deasupra cartofilor adăugăm aripile de pui. Coacem aripile de pui și cartofii în cuptorul preîncălzit la 200°C, pentru cca 30 de minute.

După 15 minute, întoarcem aripile pe partea opusă și le mai lăsăm la copt încă 15 minute. Când s-au rumenit uniform, le scoatem din cuptor și le servim împreună cu cartofii crocanți,  conform lauraadamache.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *