Rețete culinare: Chec cu stafide și mere
- 125 g făină
- 3 ouă
- 120 g zahăr
- 125 g iaurt grecesc
- 100 ml ulei
- 80 g stafide
- 2 mere
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță coaja de lamaie
- esență de vanilie
- un praf de sare
Se spală stafidele, se lasă în apa caldă circa 5 minute, apoi se scot și se usuca cu hârtie absorbantă. Se spală merele, se curăță de coajă, unul se taie în felii, iar celălalt se taie în cubulețe mici, se stropesc cu zeama de lămâie pentru a nu se oxida și se lasă deoparte.
Într-un bol se bat ouale cu zaharul si un praf de sare spuma apoi se adauga uleiul, iaurtul, coaja de lamaie si esenta de vanilie, amestecam si omogenizam compozitia. Treptat punem faina impreuna cu praful de copt si amestecam usor cu o paleta de sus in jos, pana se incorporeaza toata faina.
Adăugam circa 60 de grame de stafide (restul le lasam pentru decor) si merele taiate cubulete (pastram o lingura de mere pentru decor), omogenizam toata compozitia si o punem intr-o forma (cu diametrul de 20 de cm) unsa cu unt. Deasupra asezam feliile de mere in forma de floare, iar in centru punem merele cubulete ramase si restul stafidelor.
Introducem forma in cuptorul incalzit in prealabil pentru 45 minute, la o temperatura de 170 de grade Celsius. Cand se raceste cheul, cine doreste poate presara zahar pudra deasupra, conform poftăbună.com.
Publică comentariul