Rețete culinare: Chiftele de pui la cuptor – hamburger dietetic
- 600 g de carne tocată de pasăre
- 1 ou
- mărar
- pătrunjel
- 1 ceapă mică
- 3-4 căței de usturoi
- 1 dovlecel
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare
Peste carnea tocată de pasăre adăugăm dovlecelul, oul, verdeață, ceapă, usturoiul, o linguriță de mărar uscat, jumătate de linguriță rasă de sare, un vârf de linguriță de piper.
Amestecăm totul foarte bine, trebuie să fie omogenizat totul.
- Se pot folosi la tocat și pulpe dezosate sau piept de pui de curcan;
- Dacă țineți dietă Rînă nu se adaugă ou în compoziție și 2-3 linguri de apă rece și se amestecă bine până se leagă compoziția.
Cum se modelează chifteluțele
Pregătim o farfurie sau un platou, stropim cu apă, apoi modelăm chifteluțele. Prima dată le tăiem, mai mari sau mai mici, cum doriți. Pregătim o tavă de cuptor, pe care am tapetat-o cu hârtie de copt. Cu mâinile înmuiate în apă pregătim chifteluțele: rotunde sau plate. Le modelăm rapid cu mâna udă, fără să le dăm prin făină sau pesmet.
Punem tavă la cuptor la o temperatura de 220 de grade Celsius, foc sus-jos, iar la cuptoarele pe gaz, foc aproape maxim. Coacerea durează cam 20 de minute.
Mod de prezentare și servire
Pentru dietă Rînă se servesc doar alături de legumele permise, garnitură sau salată. Nu uitați: fără ou în compoziție. În rest, se pot servi cu piure de cartofi, pe pat de orez, paște, se pot face hamburgeri cu legume și felii de pâine, în funcție de recomandările dietei pe care o țineți.
Publică comentariul