.wp-editor-area{ color:black !important; }
×

Rețetă culinară: Hummus cu sfeclă roșie și năut

Ingrediente

  • 1 conservă de 300 de grame de năut al vapore (eu am folosit conservă de la d’aucy)
  • 50 – 100 de grame de sfeclă coaptă sau fiartă, decojită și rasă pe răzătoarea mare
  • 1 lingură cu vârf (40 de grame) de pastă tahini (pastă de susan prăjit)
  • zeamă de la ½ – 1 lămâie (după cât de acrișor vă place hummusul)
  • 1 cățel de usturoi
  • 30 ml. de apă plată, rece
  • opțional, 1 vârf de cuțit de chimion măcinat
  • sare după gust
  • 30 ml. de ulei de măsline extravirgin, pentru servire
  • opțional, 1-2 linguri de boabe de rodie, pentru prezentare

Mod de preparare

Într-un blender, puneți boabele de năut scurse de lichidul din conservă și sfecla roșie rasă pe răzătoarea mare. Adaugați ½ din apa plată, pasta tahini, usturoiul, ½ din zeama de lămâie și un praf bun de sare. Rămâne alegerea fiecăruia dacă adaugă sau nu și chimion. Prelucrați la blender până la obținerea unei paste fine. Dacă mai este necesar, adăugați sare și zeamă de lămâie.

Pentru prezentare, acest hummus cu sfeclă roșie, la fel ca cel clasic, se montează într-un castron adânc. Pe suprafața preparatului, se fac valuri sau alte forme adâncite și se stropește cu ulei de măsline extravirgin. Uleiul se va aduna în aceste adâncituri, creând aspectul caracteristic. Opțional, se mai poate presăra cu puțin chimion. În final, presărați și niște boabe de rodie, care dau textură și completează foarte plăcut dulceața subtilă a sfeclei coapte. Serviți acest hummus cu sfeclă roșie alături de lipii calde și e o adevărată încântare. Fiind vorba despre un aperitiv, se pot servi fără probleme șase persoane, conform lauralaurențiu.ro.

Publică comentariul