Rețete culinare: Legume la cuptor – Rețetă de post

Ingrediente

  • vanață
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras verde
  • 2 cepe
  • 2 linguri pesmet
  • ulei de măsline extravirgin
  • rozmarin
  • sare

Mod de preparare

Punem o oală pe foc, cu circa 500 ml apă și un praf de sare. Spălăm morcovul și cartofii îi curățăm de coajă îi tăiem rondele și îi punem în oală, din momentul în care apă începe să fiarbă îi lăsăm pentru 2 minute, după care îi scotem și îi punem pe hârtie absorbantă.

Spălăm vanață, o tăiem felii mai groase cu coajă cu tot, apoi în cuburi presăram un praf de sare după care o punem într-o strecurătoare să se scurgă. Separat spălăm dovlecelul și ardeii grași apoi îi tăiem felii sau cuburi, curățăm ceapă o spălăm apoi o tăiem rondele.

Punem toate legumele într-un castron adăugăm un fir de ulei de măsline extravirgin și potrivim de sare. Pregătim o tavă tapetata cu hârtie de copt o ungem cu puțîn ulei după care punem toate legumele, presăram deasupra pesmetul și frunzulițe de rozmarin, apoi introducem tavă la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute la o temperatura de 200 de grade Celsius.

Sunt gata când toate legumele sunt pătrunse bine și au o culoare aurie, conform poftabuna.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *