Rețete culinare: Mâncare de ardei gras cu macrou, rețetă simplă și gustoasă
Mancare de ardei cu macrou – Ingrediente (2-4 persoane)
- 4 ardei grasi medii (400 g dupa curatare)
- 1 conserva macrou file Lotka, in ulei de floarea-soarelui (115 g)
- 1 lingura ulei de masline/floarea soarelui
- 1 catel de usturoi
- 1 ceapa mica alba
- 7-8 rosiii cherry
- 1 lingurita capere desarate
- sare dupa gust
- piper dupa gust
Mancare de ardei gras si peste – Preparare pas cu pas
Curatam ardeii de seminte si filamentele albe, apoi ii taiem in fasiute potrivite. Tocam marunt ceapa si usturoiul, taiem in sferturi rosiile cherry.
Punem uleiul intr-o tigaie antiaderenta, adaugam ceapa, usturoiul si caperele si le sotam cca 1 minut. Adaugam ardeii si amestecam. Sortam pe foc mic cca 6-7 minute sau pana cand ardeii se inmoaie, apoi adaugam macroul cu tot cu uleiul din conserva.
Lasam mancarica de ardei cu macrou, inca cca 10 minute pe foc mic, condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi stingem focul, conform lauradamache.html.
Publică comentariul