Rețete culinare: Mâncare de ardei gras cu macrou

Ingrediente

  • 4 ardei grași medii (400 g după curățare);
  • 1 conservă macrou file Lotka, în ulei de floarea-soarelui (115 g);
  • 1 lingură ulei de măsline/floarea soarelui;
  • 1 cățel de usturoi;
  • 1 ceapă mică albă;
  • 7-8 rosiii cherry;
  • 1 linguriță capere desarate;
  • sare după gust;
  • piper după gust.

Mod de preparare

Curățăm ardeii de semințe și filamentele albe, apoi îi tăiem în fasiute potrivite.Tocăm mărunt ceapă și usturoiul, tăiem în sferturi roșiile cherry. Punem uleiul într-o tigaie antiaderenta, adăugăm ceapă, usturoiul și caperele și le sotam cca 1 minut. Adăugăm ardeii și amestecăm.

Sortăm pe foc mic cca 6-7 minute sau până când ardeii se înmoaie, apoi adăugăm macroul cu tot cu uleiul din conservă. Lăsăm mancarica de ardei cu macrou, încă cca 10 minute pe foc mic, condimentam cu sare și piper după gust, apoi stingem focul, conform lauraadamache.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *