S-a votat bugetul orașului Năsăud pentru anul 2022

,,Astăzi în cadrul ședinței de Consiliul Local s-a votat bugetul orașului nostru pentru anul 2022. Țin să le mulțumesc consilierilor locali care au susținut în unanimitate proiectul de aprobare a modului în care se vor investi banii comunității în anul în curs. Acest lucru confirmă seriozitatea cu care întreaga echipă a Primăriei abordează gestionarea fondurilor de care dispunem pentru soluționarea unui număr cât mai mare de provocări.
La fel ca în cazul oricărei familii de gospodari în care planurile pentru viitor se hotărăsc în funcție de bugetul și resursele disponibile și în cadrul primăriei se procedează asemănător: în urma unei analize complexe, fiecare departament completează un raport cu privire la necesitățile pe care le are. În funcție de obiective și mai ales de problemele care necesită implicare urgentă, primarul și viceprimarul, alături de contabilul-șef și consilierii locali, alocă sume disponbile fiecărui sector de activitate. Aceștia, în colaborare cu șefii de departamente, prioritizează distribuția bugetului astfel încât să asigure buna funcționare a administrației locale și implicit a orașului.
Cele mai multe dintre frustrările cetățenilor apar atunci când nu reușesc să empatizeze cu toate problemele orașului, nu doar cele din imediata proximitate. Din cauză că bugetul local este limitat suntem nevoiți să punem în așteptare lucrări foarte importante în detrimentul unor probleme urgente.
Cu puțină compasiune și empatie multe dintre deciziile pe care le luăm ar fi mai ușor de înțeles. De exemplu: nici nu am stat pe gânduri când a fost vorba de alocarea de fonduri pentru schimbarea întregii rețele electrice a Spitalului Orășenesc în detrimentul reabilitării trotuarului de pe strada Bistriței. Oricât de mult îmi displace să văd de fiecare dată când merg la Bistrița starea deplorabilă a trotuarului respectiv, sunt mult mai împăcat cu gândul că spitalul din Năsăud este în siguranța în ceea ce privește rețeaua electrică. Totuși, asta nu înseamnă că uităm cu totul de trotuarul problemă. Drept dovadă, anul acesta am alocat bani în buget pentru reabilitarea lui.
Avem nevoie de sprijinul și încrederea dumneavoastră!
Avem nevoie să fiți cât se poate de încrezători în puterea noastră de a gestiona resursele limitate ale orașului în cel mai chibzuit mod posibil. Și chiar dacă rezolvarea la problema sesizată nu vine întotdeauna imediat, vrem să conștientizați că imediat ce bugetul și resursele ne vor permite ne vom strădui să găsim soluție la fiecare problemă sesizată.
Alăturat acestei postări avem o prezentare cât s-a putut de simplă a structurii Bugetului Local. Se pot observa sursele de venituri ale Primăriei Năsăud, raportul dintre bugetul cu cheltuielile de personal și bugetul de investiții, dar și evoluția bugetului din ultimii 5 ani.
Vă mulțumesc încă o dată pentru răbdare și încredere!
Doar împreună, cu solidaritate, răbdare și implicare, putem crește comunitatea și dezvolta orașul!
PS. În următoarea postare o să vă prezint principalele obiective de investiții pentru acest an!”, a transmis Dorin Vlașin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *