SÂNGEORZ-BĂI: MĂSURA LAPTELUI ,UN OBICEI PĂSTRAT CU SFINȚENIE

În 26 mai, începând cu ora 13,  va avea loc Sărbătorea Străbunilor – Măsura Laptelui, un festival regional mult îndrăgit și așteptat.
Prin acest eveniment se sărbătorește moștenirea și tradițiile din Ținutul Grăniceresc, subliniind faptul că aceste obiceiuri străvechi sunt încă vii și prețuite în comunitate.
La festival vor participa mai multe cooperative agricole renumite, inclusiv Cooperativa Agricolă Coșbuc și Cooperativa Agricolă Poiana Ilvei.
Aceste cooperative, alături de alte organizații similare din Ținutul Grăniceresc, vor prezenta o varietate de produse locale, punând în valoare specificul și bogăția gastronomică a regiunii. Un rol important în organizarea evenimentului îl are Cooperativa Agricolă de Gradul 1, Grupul de Producători din Sângeorz-Băi, care este un pilon esențial al acestui festival.
Pe lângă degustarea bunătăților locale, participanții vor avea ocazia să asiste și să participe la diverse concursuri tradiționale, care vor aduce în prim-plan obiceiuri și meșteșuguri transmise din generație în generație. Aceste activități vor oferi o perspectivă autentică asupra vieții și culturii din Ținutul Grăniceresc, întărind legăturile comunitare și respectul pentru moștenirea culturală.
Sărbătoarea Străbunilor Măsura Laptelui este mai mult decât un simplu festival; este o celebrare a identității culturale și a tradițiilor care definesc această regiune unică a României și suntem mândri că acesta are loc de două ori pe ani (Măsura Laptelui și Alesul) la Sângeorz-Băi.
Locația de desfășurare va fi în Lunca lui Ianăș pe Cormaia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *