Transport ilegal de material lemnos depistat de către jandarmii montani din Colibița (FOTO)

Transport ilegal de material lemnos depistat de către jandarmii montani din Colibița

Aflați într-o acțiune specifică pe linie silvică în zona intersecției drumurilor forestiere Corbul-Izvorul Lung, jandarmii din cadrul Postului Montan Colibița au depistat miercuri 2 martie 2022, un autovehicul care transporta ilegal material lemnos.

La o primă verificare, jandarmii montani au constatat că pe avizul deținut de către transportator nu era completată întreaga cantitate a lemnului încărcat, existând diferențe între aviz și cantitatea încărcată.

Bărbatul de 60 de ani din Josenii-Bârgăului a fost sancționat cu 5.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171 din 2020 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, astfel: 2.000 de lei amendă pentru transport de material lemnos cu diferențe între aviz și cantitatea inventariată (art. 19, lit.b), respectiv cu 3.000 de lei amendă pentru completarea necorespunzătoare a avizului de transport (art. 21, lit. d).

Cantitatea de 5,371 metri cubi de material lemnos, în valoare de 3.136 lei, a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie Ocolului Silvic Bistrița-Bârgăului conform reglementărilor legale în vigoare.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea și combaterea tăierilor și transportului ilegal de material lemnos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *