UMF Târgu Mureș își deschide porțile din toamnă la Bistrița!

Emil Radu Moldovan a anunțat că din toamnă, UMF Târgu Mureș își deschide porțile la Bistrița, în fosta clădire utilizată de UTCN, de lângă Casa de Cultură.

,,Încă un pas important, spre a transforma Municipiul într-un adevărat centru universitar, încă o șansă ca tinerii să învețe mai aproape de casă”, a spus Emil Radu Moldovan.

Acest lucru a fost făcut posibil printr-o colaborare cu Primăria Bistrița, aceasta înțelegând importanța proiectului, a cedat Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, imobilul situat pe strada Albert Berger din Bistrița, folosit până acum de Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.

,,Extensia Universității de Medicină Târgu Mureș de la Bistrița va funcționa în acel spațiu, până când noi, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, vom termina lucrările la întreg campus universitar de pe strada Toamnei.
Având extensia Universității de Medicină din Târgu Mureș, cea a Universității Tehnice din Cluj-Napoca, ce se va muta în casă nouă și extensia Universitară Bistrița a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, în Municipiu, putem să spunem că generațiile viitoare pot să crească educațional în județ”, a transmis Emil Radu Moldovan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *