Un tânăr din Bistrița a fost reținut în urma unor percheziții. Acesta a vândut produse contrafăcute

În urma unei percheziții domiciliare, efectuată la data de 8 februarie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr de 25 de ani, din Bistrița, bănuit de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare. Din investigațiile efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, începând din anul 2020 și până în prezent, acesta ar fi pus în circulație, fără drept, produse contrafăcute care imitau o marcă înregistrată de notorietate.

De asemenea, ar fi confecționat, în mod clandestin, aparatură audio, respectiv incinte de boxe, pe care le-ar fi făcut funcționale, iar pentru a crea aparența de originalitate, ar fi replicat modelul mărcii înregistrate pe care l-ar fi folosit pentru a crea boxe contrafăcute. În plus, pentru a fi apte să inspire încrederea potențialilor clienți, acesta ar fi aplicat sigle și etichete care purtau mențiunea mărcii și pentru a le prezenta ca produse originale, deși, în realitate, nu a fost autorizat în acest sens de reprezentanții mărcii folosite.

Ulterior, ar fi postat în mediul on-line anunțuri cu privire la vânzarea de boxe audio, inducând în eroare publicul că produsele oferite spre comercializare erau originale, acestea fiind expuse spre vânzare la prețuri cuprinse între 1.000 și 5.000 lei. Ieri, 8 februarie, polițiștii au descins la locuința tânărului, cercetat într-un dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, faptă prevăzută de art. 102 alin.1 lit. b din Legea 84/1998. În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor 15 boxe care aveau aplicate diverse sigle, un echipament audio de tip MIXER, un telefon și un laptop. Totodată, au fost descoperite și indisponibilizate sume de bani în lei și valută, respectiv de 8090 euro și 16.700 lei.

Totodată, două persoane au fost conduse la sediul Poliției, iar în urma audierilor,tânărul de 25 de ani a fost reținut pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi, acesta va fi prezentat parchetului, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigare a Criminalității EconomiceBistrița-Năsăud, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea documentării întregii activități infracționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *