USR PLUȘ vs. Coaliția din care face parte. Despre războaie interne și Cîțogafe

 

Cîțu, Barna și George Simion sunt personajele principale dintr-o telenovelă de prost gust, cu mulți figuranți și decor de catifea. Cel mai rău lucru din toată ecuația: românii sunt preșul și „Cetățeanul Turmentat”.
După „lupte seculare” interne, înainte de congresele partidelor de la Coaliție, respectiv PNL și USR PLUS, Barna s-a supărat după ce Cîțu a vrut să fie un mic Ceaușescu și i-a eliminat lui Barna un om de bază din Guvern, fără să întrebe pe nimeni.
După toată harababura asta, USR amenința că nu votează pentru susținerea unui program care dădea cam tare a PNDL, dar era aceeași Mărie cu altă pălărie. În fine, AUR și USR și-au dat palma tacit și au semnat o moțiune de cenzură care are ca scop demiterea din funcție a premierului României, Florin Cîțu.
Mizele sunt mari în aceste momente, toți aleargă în stânga și în dreapta pentru o nouă funcție sau să mai ciupească de la ciolan. Totuși cel mai cuminte Partid a fost PSD, care a așteptat cam mult momentul de a spune „Stop” și s-a încurcat cu AUR, partid mai bine pregătit și mai prompt care a depus moțiunea de cenzură și USR a semnat împreună cu ea.
PSD, văzut la colț, s-a trezit brusc și speră să facă un giumbușluc, pentru a-l da jos pe Cîțu. Iar mai apoi de la Cotroceni va veni motto-ul: Ați scăpat de dracu’, dați de taică-său. De ce? Tocmai pentru că tot Florinel vine în funcție, conform unei analize, însă se va răzbuna pe cei care au ales să se opună propriilor lui alegeri și dorințe mai mult sau mai puțin meschine.
Cu botul pe labe, într-o tăcere care anunță o furtună, Orban privește cu mulțumire și drag spre criza politică creată de ambițiile lui Florinel.
Dând puțin în teoria conspirației, putem bănui faptul că toată mișcarea se poziționează la o bătaie de palmă dintre Orban și Barna, interesul lui Orban fiind de a-l da jos pe Florinel, a sta pe scaunul de premier și ulterior de a ocupa poziția de președinte al PNL, astfel încât Cîțu își pierde credibilitatea și influența în fața primarilor care stau cu frica în sân, întrebându-se dacă nu cumva era mai bine cu PeSeDe.
Și iac-așa o dau băieții deștepți de la Anna la Caiafa și din lapte-n brânză, jucându-se cu un popor ce nu mai are încredere în conducere. Că vor fi mai multe, că rămân tot ei, un lucru e sigur: Lupul își schimbă părul, dar năravul ba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *