Vasile Silași: În viață, în politică și la vânătoare, fiecare are șansa lui

Trăim o perioadă în care omul este depersonalizat. Vorbim de foarte multe ori cu familia sau prietenii în termeni destul de relativi, adică “m-am întâlnit cu primarul, sau cu tipa de la magazin, am vorbit cu cel de la finanțe dar și cu funcționarul de la ghișeul X” De cele mai multe ori uităm că în spatele ghișeului sau a tejghelei se află un om care are un nume și cu care, poate, am interacționat și în viața privată. La fel se întâmplă și cu cei care ne conduc vremelnic destinele dintr-o funcție sau alta.

Zilele trecute am stat de vorbă cu primarul Comunei Chiochiș. Inițial am vrut să-l întreb pe Vasile Silași cum merg lucrurile la el în comună dar pe parcursul discuției despre proiecte mi-am amintit faptul că a trecut ceva vreme de când sunt prieten cu Vasile și totuși nu știu mare lucru despre el. De aceea m-am decis ca de această dată să fac abstracție de numeroasele sale lucrări și proiecte și să intru în sufletul lui, lucru pe care vă invit să-l facem impreună.

Rep: Vasile, am discutat de multe ori cu tine ca și politician în diferite emisiuni și interviuri dar de această dată vreau să te intreb pur și simplu: Cine ești? (a urmat un moment de tăcere după care am văzut că, practic primarul și-a luat o scurtă pauză pentru a-l lăsa pe Vasile să iasă la iveală din spatele unui zâmbet prietenesc)

Vasile Silași: Cred că în ultimiii ani, de când fac politică, am uitat de multe ori că sunt doar un om cu o viață frumoasă, de care de multe ori nu am timp să mă bucur, dar am să-ți spun că m-am născut în data de 3 decembrie 1973 în Dej, am urmat școla generală la Bozieș apoi până în clasa a X-a am fost elev al Liceului Industrial Beclean la profilul mecanic, apoi ,după treapta a doua am fost elev al primei serii de elevi la profilul filologie. După liceu am absolvit facultatea de Finanțe Bănci

Rep: Destul de ciudată trecerea de la mecanică la filologie și apoi la o eventuală carieră de finanțist…

Vasile Silași: Era o modă pe vremea aceea așa că am mers și eu cu curentul.

Rep Despre familia te ce îmi poți spune?

Vasile Silași: Dumnezeu m-a Binecuvântat cu o familie minunata. În anul 1997 m-am căsătorit cu o femeie minunattă, asistentă la Beclean, care mi-a dăruit doi copii, Lorena și Aris. Ce mă mulțumește cel mai mult este faptul că în familie am parte de o oază de iniște care mă ajută să imi reîncarc bateriile și îmi dă o mare doză de siguranță.

Rep: Când ai decis că este cazul să te implici în politică?

Vasile Silași: În annul 1996 cuprins de avântul tineresc m-am înscris în PNTCD, partid din partea căruia am și câștigat primul mandat de primar în anul 2004. Dar în momentul în care am văzut că lucrurile încep să se destrame și din partid nu a mai rămas mare lucru am decis că este cazul să mă orientez către un partid care are doctrină de dreapta și care să mă reprezinte așa că am ales Partidul Democrat, pe listele căruia am fost reales primar al comunei Chiochis. Mai ales că pe vremea aceea încă se făcea politică cu mult bun simț și respect, era o politică ardeleană, ca să spun așa, așeztă și disciplinată. Din păcate cu trecerea timpului și-a făcut apariția politica Dâmbovițeană care nu are prea multe în comun cu respectul, bunul simț sau disciplina de partid.Pentru că trebuie subliniat faptul că fără disciplină și respect pentru idei nu se poate construii absolut nimic.

Rep. Care sunt lucrurile care te-au marcat cel mai mult în viață?

Vasile Silași: Cred că cea mai mare influență asupra mea a avut-o mama mea. O femeie deosebită care mi-a marcat întreaga existență și la care mă gândesc tot timpul cu multă dragoste. De multe ori îmi amintesc poveștile spuse de ea la gura sobei , (la propriu la gura sobei) pentru că trebuie să îți spun că avea un talent exraordinar de narator. Tot de la ea am învățat că nu există pe lumea asta lucru care, cu bunăvoință să nu poată fi iertat.

Rep. Care sunt pasiunile dar și visele tale

Vasile Silași: Cititul și vânătoarea sunt cele mai mari pasiuni ale mele, mai ales vânătoarea și asta pentru faptul că este un sport în care și vânătorul și vânatul au fiecare șansa lor. La fel ca în viața cotidianaă. Iar în ceea ce privește visele mele îți pot spune cu mâna pe inimă că nu am vise de mărire și sunt sigur că viața ne duce unde trebuie și unde ne este menit de la Dumnezeu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *