(VIDEO) Polițiștii și jandarmii din Bistrița-Năsăud au desfășurat mai multe acțiuni în sistem integrat

Acțiunile au avut drept scop asigurarea unui climat optim de siguranță publică, prevenirea faptelor cu violență, a traficului și consumului de droguri și a creșterii gradului de siguranță rutieră au fost continuate.

 

Astfel, la data de 2 iulie,  în intervalul orar 02.00-05.00, polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică, Biroului pentru Protecția Animalelor, Biroului Siguranță Școlară, Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciului Acțiuni Speciale, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, jandarmi ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud și polițiști locali au acționat pe raza municipiului. În acest context, au fost efectuate verificări la 6 operatori economici din Bistrița, fiind legitimate 121 de persoane; au fost oprite pentru control 26 de autovehicule și efectuate 14 testări cu aparatul etilotest. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 6 sancțiuni în valoare totală de 1.380 lei, din care 4 pentru nerespectarea Legii 61/1991. De asemenea, în urma efectuării controlului corporal, asupra unei persoane a fost găsit un plic ce conținea o substanță de culoare albă, susceptibilă a avea efecte psihoactive, ridicat în vederea continuării cercetărilor, transmit reprezentanții IPJ Bistrița-Năsăud.

 

Acțiuni similare au fost desfășurate în noaptea de 1/2 iulie , de către polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, împreună cu polițiști de la serviciile: Investigații Criminale, Investigare a Criminalității Economice, Rutier, Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi care au organizat și desfășurat o acțiune în zona cluburilor, discotecilor și localurilor publice, de pe valea Bârgăului.

În cadrul acțiunii, desfășurată în intervalul orar 00.00-03.00, polițiștii și jandarmii au legitimat 68 de persoane, au verificat 32 de autovehicule și au efectuat 14 testări aparatele etilotest și Drugtest. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 37 de sancțiuni, în valoare totală de 6.400 lei, dintre care 21 pentru abateri rutiere, 15 pentru nerespectarea Legii 61/1991,  în cuantum de 2.500 de lei și un avertisment conform OUG 28/1999. Suplimentar, a fost reținut un permis de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunii, în apropierea unui local din Prundu Bârgăului, a fost observat și legitimat un tânăr de 20 de ani, cu un comportament suspect și care, la vederea polițiștilor a încercat să ascundă 3 plicuri cu o substanță albă, susceptibilă a avea efecte psihoactive. Cele 3 plicuri au fost ridicate, urmând a fi înaintate structurii competente pentru continuarea cercetărilor.

În același context, între orele 22.00-02.00, polițiștii din Beclean au efectuat verificări în cluburi și discoteci, în proximitatea acestora, dar și în trafic, unde au fost efectuate controale și testări cu aparatele etilotest și drugtest. Astfel, au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 4.260 de lei, majoritatea la regimul rutier. Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 2 permise de conducere, dintre care 1 pentru consum de alcool și celălalt pentru încălcarea regimului legal de viteză. De asemenea, în cadrul acțiunii, polițiștii au depistat un tânăr de 21 de ani care avea asupra lui un plic ce conținea o substanță alb-cristalină, susceptibilă a avea efecte psihoactive, se mai arată în comunicatul de presă.

De asemenea,  polițiștii au acționat cu aparatele radar pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive, fiind depistați 10 de conducători auto care au încălcat regimul legal de viteză și le-au fost reținute permisele de conducere. Totodată, au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 24.795 de lei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *