Vrei să devii militar? Au început înscrierile! Află cum și unde te poți înscrie

A început recrutarea viitorilor militari de carieră, în cadrul MApN. La nivel național sunt disponibile peste 2.000 de locuri pentru studii militare liceale, postliceale sau universitare.

Absolvenții de clasa VIII-a, care nu au mai mult de 16 ani împliniți și care nu au mai fost înscriși la o formă de învățământ liceal sau professional, pot opta pentru urmarea studiilor liceale cu profil militar la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”- Alba-Iulia, Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu”- Craiova, Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” – Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza”- Constanţa şi Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”- Breaza, judeţul Prahova. Numărul de locuri disponibile este de 600, iar termenul de depunere a dosarelor este 25 martie 2022.

Absolvenții de liceu care doresc să urmeze studii militare superioare pot candida pentru un loc la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”-București (3 ani), Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”-Sibiu (3-4 ani), Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă”- Brașov (3-4 ani), Academia Navală “Mircea cel Bătrân”- Constanța (4 ani), Academia Tehnică Militară “Ferdinand I”- București(4 ani), Institutul Medico-Militar, București (5-6 ani): cu locuri repartizate la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti la specialităţile medicină generală, medicină dentară, şi farmacie şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş la specialitatea medicină general, dar şi la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”-București, specializarea drept (10 locuri scoase la concurs pentru MApN) . Numărul de locuri disponibile este de 243, iar termenul de depunere a dosarelor este 3 iunie 2022. Se pot înscrie elevii de clasa XII-a și absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat care au cel mult 26 de ani împliniți în 2022 – limita este de 24 de ani în cazul celor care doresc să devină piloți.

De asemenea, la nivel național mai sunt scoase la concurs și 1180 locuri la școlile postliceale militare, în școlile militare de maiștri militari și subofițeri. Se pot înscrie elevii de clasa XII-a și absolvenții cu diplomă de bacalaureat care nu împlinesc mai mult de 28 ani în 2022. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 10 iunie 2022.

Înscrierea pentru toate categoriile se poate face la Centrul Militar Judeşean Bistriţa-Năsăud sau pe site-ul www.recrutaremapn.ro.

Probele de selecție aptitudinală pentru toate categoriile sunt: psihologice, fizice (traseu utilitar-aplicativ şi alergare pe distanţa de 1000 m candidaţii pentru colegiile naţionale militare /2000m pentru candidaţii la celelalte categorii) şi vor fi susţinute la Centrul zonal de selecţie şi orientare Câmpulung Moldovenesc.

Susţinerea probelor de verificare a cunoştinţelor(admiterea) va avea loc în luna mai pentru candidaţii la colegiile naţionale militare, iulie pentru cei ce optează pentru categoria ofiţeri şi august pentru şcolile militare de maiştri militari şi subofiţeri. Pe toată durata pregătirii în instituţiile prezentate, se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi.

Chiar dacă mulţi tineri consideră că mai este suficient timp până la admitere, este recomandabilă contactarea cât mai rapidă a personalului Biroului informare – recrutare din loc. Bistriţa, Bulevardul Republicii nr. 3-5 sau telefonic la numerele 0263212453 sau 0263234587, de luni pânâ vineri, în intervalul orar 08.00-16.00, în vederea unei informări detaliate, corecte şi oportune referitoare la criteriile de recrutare, generale şi specifice, documentele necesare întocmirii dosarului de înscriere şi alte date legate de etapele de selecţie, admitere sau metodologiile de desfăşurare a admiterii în instituţiile de învăţământ.

MENȚIONĂM CĂ ÎN ACEST MOMENT NU SE DESFĂŞOARĂ ACTIVITĂȚI DE RECRUTARE PENTRU URMĂTOARELE CATEGORII:

– cursuri de formare a ofițerilor și subofițerilor în activitate (FOSTA FILIERĂ INDIRECTĂ);

– soldați-gradați profesioniști (SGP);

– rezerviști voluntari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *