A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud: Avem responsabilitatea să respectăm și să protejăm mediul

Avem responsabilitatea să respectăm și să protejăm mediul în care trăim. Iar o modalitate de a face asta este prin colectarea selectivă a
deșeurilor și reciclarea acestora. Colectarea selectivă este o obligație pentru toți cetățenii, prevăzută în legislația română și europeană.
O componentă importantă a campaniei de conștientizare și informare este derulată zilnic de inspectorii Corpului de Control al A.D.I. Deșeuri.  Bistrița-Năsăud în cadrul controlului recipienților de colectare a deșeurilor. Peste 700 de pubele sunt controlate zilnic de inspectorii Corpului de Control în tot județul nostru și cetățenii sunt instruiți continuu cu privire la cum pot colecta selectiv deșeurile.
Din păcate, încă vedem cetățeni care nu  respectă legea și nu colectează selectiv deșeurile,  punând în pubela neagră deșeuri reciclabile.
Când aruncăm deșeurile reciclabile în pubela neagră facem cel puțin trei lucruri rele:
1. Ne lipsim de banii obținuți din valorificarea acestor deșeuri.
2. Umplem celula 2 de la Tărpiu mult mai repede, vom fi nevoiți să construim mai repede altă groapă de gunoi cu costuri semnificative.
3. Nereciclând aceste deșeuri vom pune o mai mare presiune pe resursele naturale pentru a produce alte materiale de acest tip.
În urma verificărilor efectuate de inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud, au fost aplicate peste 60 de sancțiuni, cuprinse între 100 și 300 de lei sau avertisment,  pentru cetățenii care nu colectează selectiv deșeurile în gospodăriile lor.
Acțiunile de verificare, informare și conștientizare a inspectorilor Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud vor continua în tot județul, monitorizând modul în care cetățenii colectează separat deșeurile în gospodărie.
Nu mai puneți deșeurile reciclabile în pubela neagră! Riscați sancțiuni de la 100 la 300 de lei! Prin efortul nostru, al tuturor, facem Bistrița-Năsăud un județ mai  curat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *