Acțiuni desfășurate de polițiști și jandarmi: Au fost aplicate 172 de amenzi în valoare de 36.800 de lei

În ultimele zile, polițiștii bistrițeni, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Bistrița-Năsăud, au organizat și desfășurat acțiuni în scopul asigurării respectării normelor legale și menținerii unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică. Au fost totodată desfășurate activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, de către agenți economici, organizatori de evenimente și cetățeni.

Au fost efectuate controale pentru verificarea modul de respectare a măsurilor dispuse prin decizii ale Direcției de Sănătate Publică, de către persoanele aflate în izolare/carantină. În acest sens, în cadrul acțiunilor punctuale au fost verificate 238 de persoane față de care a fost dispusă măsura izolării sau plasate în carantină la domiciliu.

De asemenea în cadrul acțiunilor au mai fost legitimate 252 de persoane, au fost oprite pentru verificări 196 de autovehicule și au fost efectuate controale și activități de informare la 15 societăți comerciale.

Pentru neregulile constatate în cadrul acțiunilor punctuale desfășurate, au fost aplicate 172 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 36.800 de lei, din totalul acestora, 148 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea OUG 192/2002, celelalte fiind pentru nerespectarea Legii 55/2020 sau privind încălcarea unor norme de conviețuire socială, fiind totodată reținute un număr de 10 permise de conducere.

La activitățile desfășurate au participat alături de polițiști și jandarmi și polițiști locali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *