Bistrița: 26 de permise au zburat în doar două ore. La revedere, șoferie, bine ai venit, pieton!

La data de 10 august 2021, în intervalul orar 18.00-20.00, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii rutieri din Bistrița-Năsăud au acționat în sistem integrat, împreună cu polițiștii din județele Mureș și Suceava, pentru creșterea gradului de siguranță a traficului rutier.

Acțiunea s-a desfășurat în Bistrița-Năsăud, pe toate segmentele de drumuri naționale și județene, precum și în municipiul Bistrița, orașele Năsăud, Beclean și Sângeorz-Băi. Specialiștii din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au coordonat acțiunea cu ajutorul unui echipaj special care deservește drept punct de comandă mobil.

La acțiunile desfășurate au participat peste 60 de polițiști rutieri și de ordine publică cu atribuții pe rutieră și au fost utilizate aparate și pistolul radar, etilotest și DrugTest.

Obiectivul urmărit de polițiști prin aceste activități nu este de a aplica sancțiuni, ci de a-i determina pe participanții la trafic să respecte regulile rutiere pentru siguranța lor și a celorlalți și să conștientizeze pericolul la care se expun prin încălcarea normele prevăzute de legislația rutieră.

Pentru abaterile constatate, în cele două ore au fost aplicate 301 sancțiuni contravenționale și au fost reținute în vederea suspendării 26 permise de conducere, dintre care 18 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru neacordare de prioritate pietonilor, 2 pentru neacordare de prioritate altor vehicule și 3 pentru alte abateri. De asemenea, au fost retrase și 2 certificate de înmatriculare.

Stimați conducători auto, siguranța rutieră depinde de comportamentul dumneavoastră în trafic! Astfel, cel mai important lucru este ca noi toți, în calitate de participanți la trafic, să ajungem cu bine la destinație! Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii vă recomandă:

 Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum și de trafic!

 Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

 Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

 Dacă parcurgeți un traseu mai lung, la apariția primelor semne de oboseală este important să vă acordați o pauză; oboseala la volan este una dintre cauzele generatoare de accidente rutiere cu consecințe grave!

 Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice, ori dacă ați consumat substanțe interzise!

 Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident!

Acțiunile preventive ale polițiștilor de la rutieră continuă și în perioada următoare, având în vedere vacanța de vară, perioadă care presupune o creștere considerabilă a valorilor traficului rutier, pe majoritatea arterelor de circulație.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *