Ioan Turc a vizitat noul centru de zi pentru persoane vârstnice din Bistrița (FOTO)

Ioan Turc, primarul municipiului Bistrița a anunțat că astăzi a făcut o vizită noul centru de zi pentru persoane vârstnice din Bistrița, de pe strada Octavian Goga. Acest centru a fost realizat prin fonduri europene și oferă persoanelor peste 65 de ani un spațiu modern pentru relaxare și socializare, un asistent medical, un psiholog și ,,Cât de curând, un kinetoterapeut”
,,Până acum, în centrul coordonat de Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Bistrița, activitățile recreative preferate sunt șah, rummy, cărți și table, dar se asigură și sesiuni de meloterapie, iar accesul în sediu presupune observarea stării de sănătate și temperaturii, pentru o deplină siguranță.
La întâlnirea de azi, seniorii au avut și o serie de propuneri, cum ar fi: prelungirea programului de funcționare (inclusiv în weekend), amenajarea unei încăperi exclusiv pentru șahiști (mai multă liniște), editarea unor broșuri cu facilitățile centrului, organizarea de excursii cu vizite reciproce ale vârstnicilor la centrele cu specific similar din țară, derularea unor acțiuni dedicate doamnelor etc. Majoritatea vor avea o rezolvare imediată, confortul și bucuria celor de aici fiind obiective esențiale ale activității în noul edificiu.
Centrul constituie deja un model pentru viitoarele două care urmează a fi construite, ca suport adresat vârstnicilor comunității noastre, adesea expuși riscului de excluziune socială”, a transmis Ioan Turc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *