Prefecții și subprefecții USR demiși de Cîțu, printre care și Lorand Toth, scrisoare dură adresată premierului

Prefecții și subprefecții USR demiși de Florin Cîțu după scandalul din nucleul coaliției au transmis o scrisoare dură în care îl acuză pe premier că transformă totul într-un joc politic cu miză proprie.

”Ne-am făcut treaba până în ultimul moment. Am considerat că angajamentele luate în faţa românilor sunt mai presus de orice criză declanşată de Florin Cîţu. Am făcut tot ceea ce a depins de noi pentru a lua cele mai bune măsuri în teritoriu, în contextul unei crize pandemice care încă nu a ajuns la final şi care, în continuare, are nevoie de soluţii în plan local. Ceea ce traversăm astăzi, cu consecinţe nu doar în plan politic, ne arată nu doar iresponsabilitatea unui premier, ci şi riscul la care România este supusă în fiecare zi care trece cu Florin Cîţu la conducerea guvernului. Gestul premierului de ne elibera din funcţii fără explicaţii sau motive care să aibă la bază orice fel de analiză a performanţelor noastre ne arată, încă o dată, că premierul nu ia în serios actul guvernării, ci transformă totul într-un joc politic cu miză proprie. Ne-a arătat, totodată, că pregătirea profesională a fiecăruia dintre noi şi aportul pe care l-am adus în tot acest timp în activitatea noastră nu contează pentru actualul premier”, susţin aceştia.

Potrivit semnatarilor scrisorii, ”comportamentul iresponsabil al premierului” a unit şi mai tare echipa. „Depunerea moţiunii de cenzură împotriva sa o susţinem pe deplin pentru că este singura soluţie pe care o avem în acest moment pentru a depăşi cât mai repede această criză politică. Rămânem aceiaşi oameni hotăraţi să schimbăm administraţia asta fie dinăuntru, fie dinafara ei. Modernizarea României merge mai departe”, scrie în textul scrisorii semnate inclusiv de președintele USR Bistrița-Năsăud, Lorand Toth, eliberat din funcția de subprefect.

Premierul Florin Cîţu a anunţat joi eliberarea din funcţie a 14 prefecţi şi a 28 de subprefecţi, precizând că nu vor fi făcute alte numiri pe aceste funcţii. Este vorba despre prefecţii şi subprefecţii propuşi de USR PLUS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *