Rețetă culinară: Clătite brașovene cu carne tocată și ficăței de pasăre

Ingrediente:

  • Clătite: o cană de făină / 3 ouă / 1 și ½ cană de lapte / ½ linguriță de sare / o linguriță de ulei + o lingură pentru prăjit
  • Umplutură: 400 g ciuperci spălate și curățate / 150 g ficăței de pasăre / 150 g carne de porc tocată / o ceapă curățată / 2 ouă / ½ de cană de smântână fermentată / ½ de linguriță de cimbru / o lingură de mărar tocat / o lingură de făină / 3 linguri de ulei de floarea soarelui / 1 ½ lingurițe de sare / ½ linguriță de piper negru măcinat
  • Sos: 2 căni de suc de roșii dens sau pastă de roșii / ½ de pahar de vin alb / ½ de pahar de supă de legume, peparata cu concentrat tip cub / ½ de linguriță de sare / o lingură de zahăr
  • Mantie: un pahar de pesmet / 2 ouă / 2 linguri de unt / 2 linguri de ulei de floarea sorelui
  • Servire: un pahar de smântână

Mod de preparare

Clătite:

  1. Bateți ouăle cu laptele, uleiul și sarea, apoi turnați făînă în ploaie, bătând în continuu, până s-a format un aluat cu consistentă de smântână. Puneți compoziția în frigider pentru 20 de minute.
  2. Într-o tigaie Delimano cu marginile joase prăjiți clătitele.

Umplutură:

  1. În timp ce aluatul de clătite stă la rece, tocați mărunt ceapă și rumeniți-o la foc domol într-o tigaie wok cu ulei. Peste 3-4 minute adăugați carnea tocată și continuați până ce această nu mai face cocoloașe. Scoateți amestecul de carne într-un bol și curățați tigaia, după care repuneți-o pe foc și rumeniți ficateii, adăugând cimbrul. Între timp, tocați ciupercile mărunt. După ce ați rumenit ficateii, curățați din nou tigaia și căliți ciupercile, până nu mai lasă zeamă.
  2. Bateți ouăle cu smântână și făînă, apoi adăugați amestecul de carne tocată, ficateii, ciupercile, verdeață și condimentele. Cu această compoziție umpleți clătitele și pliati-le în formă de plic.

Mantie:

  1. Bateți bine ouăle într-o farfurie adâncă sau într-un bol. Puneți pesmetul într-o farfurie sau tăviță. Încingeți uleiul și untul într-o tigaie cu marginile înalte.
  2. Treceți clătitele prin ouăle bătute, apoi prin pesmet, după care prăjiți-le pe ambele părți, la foc domol.

Sos:

  1. Fierbeți toate ingredientele, într-o crăticioara, timp de 15 minute.
  2. Serviți clătitele brașovene cu sos de roșii și smântână, separat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *