Rețetă culinară: Clătite brașovene cu carne tocată și ficăței de pasăre
Ingrediente:
- Clătite: o cană de făină / 3 ouă / 1 și ½ cană de lapte / ½ linguriță de sare / o linguriță de ulei + o lingură pentru prăjit
- Umplutură: 400 g ciuperci spălate și curățate / 150 g ficăței de pasăre / 150 g carne de porc tocată / o ceapă curățată / 2 ouă / ½ de cană de smântână fermentată / ½ de linguriță de cimbru / o lingură de mărar tocat / o lingură de făină / 3 linguri de ulei de floarea soarelui / 1 ½ lingurițe de sare / ½ linguriță de piper negru măcinat
- Sos: 2 căni de suc de roșii dens sau pastă de roșii / ½ de pahar de vin alb / ½ de pahar de supă de legume, peparata cu concentrat tip cub / ½ de linguriță de sare / o lingură de zahăr
- Mantie: un pahar de pesmet / 2 ouă / 2 linguri de unt / 2 linguri de ulei de floarea sorelui
- Servire: un pahar de smântână
Mod de preparare
Clătite:
- Bateți ouăle cu laptele, uleiul și sarea, apoi turnați făînă în ploaie, bătând în continuu, până s-a format un aluat cu consistentă de smântână. Puneți compoziția în frigider pentru 20 de minute.
- Într-o tigaie Delimano cu marginile joase prăjiți clătitele.
Umplutură:
- În timp ce aluatul de clătite stă la rece, tocați mărunt ceapă și rumeniți-o la foc domol într-o tigaie wok cu ulei. Peste 3-4 minute adăugați carnea tocată și continuați până ce această nu mai face cocoloașe. Scoateți amestecul de carne într-un bol și curățați tigaia, după care repuneți-o pe foc și rumeniți ficateii, adăugând cimbrul. Între timp, tocați ciupercile mărunt. După ce ați rumenit ficateii, curățați din nou tigaia și căliți ciupercile, până nu mai lasă zeamă.
- Bateți ouăle cu smântână și făînă, apoi adăugați amestecul de carne tocată, ficateii, ciupercile, verdeață și condimentele. Cu această compoziție umpleți clătitele și pliati-le în formă de plic.
Mantie:
- Bateți bine ouăle într-o farfurie adâncă sau într-un bol. Puneți pesmetul într-o farfurie sau tăviță. Încingeți uleiul și untul într-o tigaie cu marginile înalte.
- Treceți clătitele prin ouăle bătute, apoi prin pesmet, după care prăjiți-le pe ambele părți, la foc domol.
Sos:
- Fierbeți toate ingredientele, într-o crăticioara, timp de 15 minute.
- Serviți clătitele brașovene cu sos de roșii și smântână, separat.
Publică comentariul