Ingrediente
- 2 linguri ulei de masline
- o ceapa alba medie, taiata marunt
- 2-3 catei usturoi
- 2 zucchini
- o canita apa
- 50g parmesan razuit
- 50g samburi pin
- sare, piper
- 300g guanciale Mangalitza Food Art
- 320g spaghetti
Mod de preparare
Într-o tigaie încăpătoare călim ceapă în 2 linguri ulei de măsline până devine translucidă. Adăugăm usturoiul și îl călim câteva secunde, apoi punem zucchini tăiați felii. Condimentam după gust cu sare și piper, adăugăm și apă și lăsăm pe foc până dovlecel este moale. Punem în blender dovleceii, o lingură ulei de măsline, parmesanul, samburii de pin. Amestecăm până avem o pastă.
Fierbem paștele în 3 litri de apă, cu puțînă sare. Adăugăm paștele numai când apă fierbe și le lăsăm să fiarbă cu 1 minut mai puțîn decât timpul indicat pe ambalaj, pentru paște al dente. Putem folosi paștele preferate, dar cel mai bine merg paștele lungi – spaghetti, tagliatelle, pappardelle. Păstrăm o cană din apă în care au fiert paștele, acesta ajută sosul să fie mai cremos.
Cât timp fierb paștele, tăiem guanciale fâșii de mărime potrivită. Le prajim fără adaos de grăsime, până sunt rumenite, în funcție de preferințe, mai crocant sau mai gumos. Nu ne rămâne decât să amestecăm paștele cu o lingură bună de pesto pentru fiecare porție și apă în care au fiert paștele, pentru cremozitate. Adăugăm și cubulețele de guanciale și amestecăm, conform
teoskitchen.ro.
Similare
Publică comentariul