Rețete culinare: Chiftele de post din linte roșie și sfeclă

Ingrediente

  • 2 pahare de linte rosie inmuiata in apa 2-3 ore si clatita si scursa de apa.
  • 1 sfecla mare decojita si taiata bucati,
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 legatura de patrunjel frunze curatate si clatite
  • 1/2 ardei iute curatat de samburi
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3-4 linguri ulei de masline,
  • 3-4 linguri pesmet sau ovaz macinat
  • ulei ptr prajit sau o tava tapetata cu hartie de copt

Mod de preparare

In oala robotului se pun boabele de linte, ceapa, ardeiul iute, sfecla, usturoiul si se actioneaza pana totul se transforma intr-o compozitie. Se adaugă sare, piper, putin cardamon, pătrunjelul si uleiul si ovazul si se actioneaza din nou pana totul se transforma intr-o compozitie unita și se pot face chiftelute.
Se poate încinge ulei în tigaie și prăji chifteluțe la foc mediu sau se pot coace în cuptor.
Într-o tavă tapețată cu hartie, se unge putin hartia cu ulei si se pun chiftelutele cu o mana putin umeda, se ung pe deasupra cu putin ulei de masline si se coc la 200 de grade C, 22 de minute pana sunt bine rumenite, conform gustos.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *