Rețete culinare: Supă cremă de mazăre cu rucola și parmezan

Ingrediente

  • 450 gr mazăre (congelată am folosit)
  • 1 ceapă mare (cca 150 gr)
  • 3 căței de usturoi
  • 2 cartofi medii (cca 200)
  • 75 gr rucola (tânăra)
  • 15 gr parmezan
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare, piper negru
  • iaurt (pentru servire)

Mod de preparare

  1. Într -o cratiță se încălzește uleiul și se adaugă ceapă tocată cubulețe mici. Se călește la foc mic până se înmoaie bine de tot ( între 5 și 10 minute ), amestecând când și când;
  2. Se adaugă usturoiul strivit și se mai călește 1 minut, amestecând mereu;
  3. Se adaugă cartofii tăiați cubulețe mai mici, că să fiarbă mai repede. Se adaugă 2.5 căni se apă (750 ml) și sare . Se aduce la fierbere. Se fierbe la foc mic până cartofii sunt făcuți ( cca 15 minute , dar îi verificați să fie moi). Dacă nu sunt fierți cartofii, puneți capacul după 15 minute și fierbeți în continuare;
  4. Se adaugă mazărea și se mai fierbe 5 minute. Scoateți 3 linguri din mazărea din oală dacă doriți să o folosiți pentru decorat;
  5. Se mixează totul în robot (punanad la început toate solidele și puț în ă apă în care au fiert). Când aveți un piure fin , adăugați parmezanul răzuit , piper negru și rucola . Mixati iar, la viteză mare și adăugați trepatat restul de apă până aveți consisntena dorită (am pus -o pe toată ). Dregeți supă de sare. Rucola e bine să fie aici cât mai tânăra , că să nu fie deloc amară; gustul ei amărui va fi accentuat de căldură; de aceea dacă nu sunteți siguri cum se va comportă rucola voastră în supă, adăugați -o în tranșe, prima dată 35 gr, apoi mai adăugați câte 20 gr și gustați mereu să vedeți cum evoluează gustul; va opriți când se simte gustul de rucola, dar fără a fi amăruie;
  6. Serviți supă caldă , cu iaurt și decorată cu boabe de mazăre, conform e-rețete.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *